Patientfall

Förkylning med halsfluss och bihåleinflammation

När jag kom till Fru Grön i januari var det mitt sista halmstrå. Det började med tre omgångar halsfluss i juli förra året. I september blev jag hes, kände mig frusen, tät i bihålorna och ögonen svullnade och jag blev tårögd. Hade även problem med vallningar, kunde inte sova och psykiskt var jag både känslig, arg och gråtmild. Förkylningarna löste av varandra under hösten med huvudvärk, sår i näsan, rinnande ögon och jag hostade upp vaniljfärgade klumpar. Hesheten fanns kvar hela tiden och det kändes som en blockering i halsen. Var på sjukhus för att få reda på vad det kunde bero på men läkarna hittade inget fel. Fick både cortison och penicillin men det kom hela tiden tillbaka.

Det har blivit över 20 behandlingar med akupunktur, men jag mår så mycket bättre. Inte alls tät i bihålorna, hostar upp några små klumpar på förmiddagen, sen är det okej. Förkylningskänslan kan dyka upp någon gång då och då men det går fort över. Svullen under ögonen fortfarande men känner mig inte så ”förskreken” som jag gjorde i början. Lite vallningar på morgonkvisten men inget på dagen. Fått tillbaka energin och känner mig pigg. Sover gott och är stabil i psyket och är inte lika orolig. Hesheten är också borta sen länge.

På köpet har jag dessutom fått bort min tinnitus, ingen hjärtklappning, yrsel eller pulserande känsla i kroppen. Jag är mindre stressad och smärtan i ländryggen, gaserna i magen och klådan över hela kroppen är också borta. Då hade jag även svårt att hålla tätt och fick springa på toan ofta (känslan var som om jag hade urinvägsinfektion) men det är helt borta det också.

Jag är glad att jag valde att åka till Fru Grön för att hela, hela min kropp på en alternativ väg. Hon har även fått mig att inse hur allt hänger ihop och hur viktigt det är att äta rätt, röra på sig och att inte oroa sig eller grubbla på sådant som inte har hänt.

Kicki