Patientfall

Post-covid

Efter att jag har levt ett stressigt liv i flera år, där jag ständigt flyttat på mina egna gränser för vad jag klarar av, har jag sakta men säkert brutit ner min hälsa, med fler symtom för varje år. Ibs, eksem, astma, ständiga förkylningar och värk i kroppen är några av mina besvär. Men det gick, jag kom upp på morgonen och stod upp fortfarande, så jag körde på ändå. Vanliga läkare har aldrig kunnat hitta något fel på mig, så det är bara att gilla läget och köra.  

I december fick jag covid. Det var ganska lugnt, som en influensa, med feber, frossa tappade lukt och smak och värk i kroppen. Febern och värken gick över på några dagar och efter 14 dagars vila, var jag fortfarande sliten, men tänkte att det går över under veckan om jag bara tar det lite lugnt på jobbet. Det gjorde det inte…Efter ytterligare 14 dagar hade jag dragit på mig allt fler symtom. Hosta, migränhuvudvärk, yrsel, och värst av allt var bröstsmärtan som strålade ut i vänster arm. Jag fick sjukskriva mig helt i 2veckor. När jag gjorde det kom smällen som tillsist slog ner mig. Jag tappade all ork och kraft. Kom inte upp ur sängen, orkade inte med några ljud eller ljus. Kroppen skakade och var så svag att jag knappt orkade ta mig till toaletten utan att bli svimfärdig. Flera gånger denna perioden hade jag dödsångest och svårt att se att jag skulle kunna reda ut det här! 

I ett desperat försök att hitta en lösning, när jag insåg att vården inte har någon hjälp för mig, så sökte jag mig till Fru Grön. Jag sökte för att få massage, (tänkte att ökad blodcirkulation kunde hjälpa), men när jag berättade om alla mina symtom ville hon prova lite akupunktur på mig. Det fick hon och när jag satte ner fötterna på marken, efter behandlingen var det som ett mirakel hade skett! Jag kunde stå utan att vara rädd för att rasa ihop! Jag kände att benen bar mig! 

Efter det har jag fortsatt att gå till Fru Grön och gör ännu. 

Hon är en ängel! Den mest godhjärtade människa jag träffat. Hon gör verkligen allt hon kan för att hjälpa mig! Hon ger mig inte bara akupunktur utan allt hon kan komma på, som kan hjälpa just mig. Hon cochar om livsstilsförändringar och är ett tryggt stöd för mig, på min resa tillbaka.

Fyra månader har gått nu sen jag var hos Fru Grön första gången. Från att vara dödssjuk, börjar jag sakta men säkert få tillbaka mitt liv. Nästan alla hemska covidsymtom är borta, bara lite vibrationer i kroppen är kvar just nu. 

 Jag börjar orka med min vardag, min familj och samhället bättre och bättre för varje vecka! 

Jag vet att jag förstört mig själv länge innan jag slutligen kraschade, så att resan tillbaka är lång förstår jag. Men nu ser jag en framtid igen och om jag fortsätter på denna väg, med hjälp av Fru Grön, så kommer jag att bli friskare än jag varit på väldigt länge. Det är jag säker på! 

Tack Fru Grön!

Sofie 35år