Patientfall

Att inte bli med barn

Att inte kunna bli med barn, när man väl har bestämt sig för att nu är det dags är väldigt påfrestande för dom som drabbas. Men akupunkturen kan ibland hjälpa till.

Julia kom till mig i mitten av januari i år. Hennes menstruationscykel hade krånglat sen hon slutat med p-piller 4 år tidigare. När hon försökte bli med barn så fick hon gå på en utredning och läkarna satte diagnosen att hon hade ägg, men kroppen släppte inte äggen när det var dags. Hon fick en son för 2 år sedan med hjälp av IVF (provrörsbefruktning) och nu vill hon bli med barn igen, men istället för ett nytt IVF vill hon försöka få till det på den naturliga vägen istället. För att få ordning på menscykeln kontaktade hon mig och frågade om akupunktur skulle kunna hjälpa.

När vi gjorde anamnesen så framgick det att hon var väldigt frusen och hade obalanser i kroppen med symtom som nattsvett, smärta längs ländrygg och nacke. Huvudvärk, grusiga ögon och en menscykel på 20 dagar med en hel del mellanblödningar. Hon var orolig och fokuserade mycket på hur cykeln var och varför det inte fungerade.

Idag, (30/7-20) var nionde gången som vi behandlade Julia och vi passade på att göra en koll på hur kroppen mår: Inte lika mycket huvudvärk, den spända ryggen och nacken känns bättre. Frusenheten är helt borta. Ögonen är inte längre grusiga och nattsvett är helt borta sen länge. Hår, hud och naglar är starkare och inte lika torra. Energin är jämnare och hon är mycket mer harmonisk och lugnare i humöret. Och det bästa av allt, hennes menscykel är nu på runt 28-30 dagar och i mitten av senaste perioden hade hon tre dagar med fertilt cervixsekret och en temperaturhöjning strax därefter vilket signalerar att ägglossning har skett.

Ska bli spännande och följa fortsättningen!